RAQT.COM
To register to a tournament, please download the app from App Store or Google Play.

Välkommen & deltagande

Vi hälsar alla deltagare varmt välkomna till Borås och Svenska Mästerskapen i Pickleball 2023. Turneringen är Sveriges fjärde sanktionerade Svenska Mästerskap i Pickleball. Tävlingen är indelad i olika spelklasser.

Kravet för att delta är att man ska ha ett svenskt personnummer samt uppfyller kriterierna för respektive klass eller har en beviljad dispens.

Frågor besvaras av:

Anders Nilsson tel 072-4458825

Jan Gustavsson tel. 070-5152380

Göran Nyberg tel. 070-3198764

Tävlingsledning

Arrangör: Mariedals IK

Tävlingsledare: Anders Nilsson - anders@pickleballsweden.org

Svenska Pickleballförbundet:

Tel: 08-121 322 84 - kansli@pickleballsweden.org

Tävlingsledaren är huvudansvarig för tävlingen och är den som har rätt att fatta slutgiltigt beslut i alla frågor som rör tävlingen.

Anmälan

Anmälan öppnar kl 19:00 den 1:a mars 2023 i Raqt.

Du behöver ladda ner Raqt appen från AppStore eller Google Play och skapa ett konto för att kunna genomföra köpet.

Anmälan stängs den 15:e april kl 12:00.

Om den klassen du önskar spela i blir fullbokad finns möjligheten att ställa sig på en reservlista. För att anmäla sig till reservlistan maila till: kansli@pickleballsweden.org

Du kommer att få en bekräftelse på att du står med på reservlistan. Listor upprättas efter kl. 19:00 den 1 mars, dvs vi kommer bara räkna med mail som inkommer efter denna tidpunkt.

Registrering

Du köper en startplats för respektive klass. (Tickets) Det betyder att vid köp av en startplats för exempelvis en dubbelklass så genereras 2 stycken biljetter i Raqt.

Om du väljer en partner vid köptillfället så får din partner biljetten direkt som sen måste acceptera den. Väljer du ingen partner så får du 2 biljetter själv och kan senare skicka den till en partner.

Vi förbehåller oss rätten att göra återta biljetter om tjänsten missbrukas.

All hantering av biljetter sköter du enkelt i din "Plånbok/Wallet" i Raqt.

Vid frågor om funktioner i Raqt kontakta support@raqt.com eller ring: 08-122 047 07.

Biljettkostnader

Pro Singel: 400 kr/person

Pro Dubbel: 600 kr/par

Åldersklasser Singel: 200 kr/person

Åldersklasser Dubbel: 300 kr/par

Betalningsmedel

Kreditkort, Apple Pay, Google Pay

Leverans av biljetter

Efter genomfört köp finns biljetterna tillgängliga i din "Plånbok/Wallet" i Raqt. Även kvitto finns tillgängligt för den som köpt biljetterna.

Program

Starttider är ej klara.

Torsdag 18 maj

Eventuellt arrangeras en familjeklass med specialformat. Familjeklassen är ej en officiell SM-klass. Laget ska bestå av två juniorer och två seniorer. Inga krav på relation. Det kan vara både familj eller vänner. Mer info kommer ASAP.

Fredag 19 maj

Singel

Lördag 20 maj

Mixed

Bankett

Söndag 21 maj

Dubbel

Incheckning

Spelare checkar in på Elfsborgs Tennisklubb minst 1 timme före spelstart. Det är många som kommer checka in så var ute i god tid.

Spelplats

Elfsborg Tennisklubb

Ålgårdsvägen 30

506 30 Borås, Sverige

Underlag: Hardcourt

Tävlingsdräkt

Det finns ingen officiell klädkod men stötande loggor/texter på kläderna är ej tillåtna. Skor avsedda för inomhusbruk skall användas. Om någon av ovanstående kriterier bryts, har tävlingsledningen rätt att be spelaren byta kläder/skor och om det inte görs så kan det innebära uteslutning ur tävlingen.

OBS! Spel med gul tröja är inte tillåtet då färgen på bollen är gul.

Återbud

Eventuella återbud skall snarast meddelas skriftligen till tävlingsledningen.

Uppvärmning

Uppvärmning är endast tillåten på anvisad plats.

Bollar

Officiell tävlingsboll är Franklin X40, färg: gul.

Varje match spelas med en helt ny matchboll.

Matchboll hämtas ut från sekretariatet i respektive hall. Efter avslutad match lämnas använd boll tillbaka till sekretariatet. Om boll går sönder under spelets gång spelas poängen klart. Där domare finns avgör denne huruvida poängen ska spelas om eller inte pga av bollen är trasig. Trasiga bollar byts ut hos sekretariatet.

Domare

Domare används bronsmatch och guld/silvermatch (gäller endast Proklasser). Tävlingsledningen kan dock fatta beslut om att genomföra en match med domare när som helst under turneringen. Skulle problem uppstå under en match kan spelarna fråga tävlingsledningen om att plocka in en domare (om tillgänglig domare finns).

Sjukvård/Nödsituation

Arenan har utrustning för HLR. Material för omplåstring av lättare sårskador ska var och en ha med sig men finns även i receptionen i Tennishallen vid behov. Om nödsituation uppstår larma 112.

Vid allvarlig skada ska tävlingsledaren kallas till banan.

Byte av spelare vid sjukdom/skada

Byte av spelare får ske i samtliga kategorier, förut i Proklasserna. Förutsättningen för utbyte är dock att den aktuella spelaren eller paret är kvalificerade för den aktuella klassen. Om en spelare ersätts med annan spelare ska någon hänsyn till ranking eller seedning inte tas. Spelare som ersätter någon annan kan alltså placeras in var som helst i spelschemat.

Kontakta tävlingsledningen gällande byte av spelare.

Spelarbyte kan göras fram till 60 min innan matchstart.

Regler

Svenska Pickleballförbundets är medlemmar av IFP International Federation of Pickleball och följer helt IFP 2022 Rulebook vid samtliga sanktionerade tävlingar som genomförs i Sverige.

Fair Play - Uppträdande under match

Turneringen ska genomsyras av FAIR PLAY och god stämning. Vår målsättning är att alla som deltagit ska känna att man varit delaktig och framförallt haft roligt!

 • Deltagarna kommer själva att ansvara för att fair play gäller i samband med matcherna.
 • Varje spelare/par är ansvarig att enligt FAIR PLAY döma sin planhalva av banan. Är man på något sätt osäker eller tveksam till om bollen på ens egna planhalva är inne eller ute ska man döma till sin(a) motståndarens fördel.

Upplever man under match att FAIR PLAY inte används av sin(a) motståndare, ska man påkalla Tävlingsledningen som kan fatta beslut om att matchen genomförs med domare.

LET - omspel av poäng

LET betyder att spelet bryts och startar om igen med de poäng som spelarna/lagen hade innan spelet bröts. Det finns ett fåtal tillfällen då LET används.

 • Så fort en boll kommer in från en närliggande bana ska spelet avbrytas och det spelas LET dvs spelet startar om med de poäng lagen hade innan bollen från en annan bana kom in. Här kan spelare ej göra egna bedömningar om den andra bollen stör eller ej, kommer det in en andra boll på banan så spelas LET.
 • Om bollen går över nät och träffar den horisontella bommen eller alla delar av foten till mittstolpen och/eller fastnar på mellan dessa och nätet på nätet. Så spelas LET.

Timeout

En timeout om 60 sekunder per game och spelare tillåts.

Spelformat

Double Elimination

Detta betyder att det skapas 2 träd; 1 vinnarträd och 1 förlorarträd. Förlorar du din första match så fortsätter du i förlorarträdet, men har fortfarande chans att gå hela vägen till final och vinna en guldmedalj. Alla matcher spelas bäst av 3 games till 11.

Lottning/seedning

All lottning sker efter seedning baserat på spelarens/lagets ranking i Proklasserna. Har flera spelare ingen ranking in Proklasser så lottas enbart dessa spelare . Övriga klasser lottas alla.

Klasser

Alla PRO-klasser spelas i tennishallen på hardcourt.

Man får anmäla sig till en 1 singelklass, 1 dubbelklass och en 1 mixedklass.

Det måste vara minst 6 deltagare i en klass för att den ska kunna genomföras. Om det finns stort intresse och vi bedömer att det finns utrymme att öka på antalet deltagare förbehåller vi oss rätten att ändra antalet platser i en klass.

 • Ålder gäller det året du fyller.
 • Juniorer kan spela i klass 19+ eller Pro. Spelar junior i någon Proklass kan man ej delta i juniorklasser. I varken single eller dubbel.
 • Seniorer kan spela i yngre åldersklasser. Dock ej junior/paraklasser.
 • Om antal anmälda är mindre än 6 st i en klass kan tävlingsledningen flytta team/spelare till bäst nästkommande klass. Detta gäller inte Pro- och paraklasser.

Pro - max 24 spelare/teams per klass

Pro Herrsingel

Pro Damsingel

Pro Herrdubbel

Pro Damdubbel

Pro Mixed

Åldersklasser - max 8 spelare/teams per klass

18- Juniorsingel (tjejer och killar)

18- Juniordubbel (tjejer och killar)

19+ Herrsingel

19+ Damsingel

19+ Herrdubbel

19+ Damdubbel

19+ Mixed

30+ Herrsingel

30+ Damsingel

30+ Herrdubbel

30+ Damdubbel

30+ Mixed

40+ Herrsingel

40+ Damsingel

40+ Herrdubbel

40+ Damdubbel

40+ Mixed

50+ Herrsingel

50+ Damsingel

50+ Herrdubbel

50+ Damdubbel

50+ Mixed

60+ Herrsingel

60+ Damsingel

60+ Herrdubbel

60+ Damdubbel

60+ Mixed

Övriga klasser - max 8 spelare/teams per klass

Familjeklass

Paraklass

Anmälningsvillkor

Arrangören förbehåller sig rätten att dela in deltagarna i grupper. Minst 6 anmälda krävs i varje klass. Vid händelse av att kriterierna inte skulle bli uppfyllda kan en klass komma att bli inställd och anmälningsavgiften för den aktuella klassen återbetalas.

 • Din anmälan är bindande när betalning är genomförd. Ångerrätten gäller inte vid köp av idrottsevenemang.
 • Betald anmälningsavgift återbetalas inte.
 • Du kan inte flytta fram din anmälan till kommande år.
 • Deltagande sker på egen risk.
 • Vi ersätter inte förlust eller skada på egendom.

Personuppgifter

Vi använder dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR för att kunna administrera din anmälan, hantera ditt resultat och tillhandahålla resultatlistor. Dina personuppgifter så som namn, hemort, resultat, fotografier och Tv-inspelningar i vilka du förekommer, kan komma att publiceras på internet och i tidningar. Personuppgifterna kommer att behandlas genom riktade utskick från Svenska Pickleballförbundet till dig som deltagare. Personuppgifterna kommer även att lämnas ut till Svenska Pickleballförbundets samarbetspartner för att dessa ska kunna göra utskick med reklam och information. Antalet tillåtna utskick är begränsat. Ditt namn och startnummer kan också komma att användas i andra publika sammanhang.

Du har rätt att begära att ditt namn inte publiceras i start- och resultatlistor på internet, eller används i andra publika sammanhang. Du kan också meddela oss om du inte önskar reklamerbjudanden eller vill ta del av övrig kommunikation från Svenska Pickleballförbundet och våra partner.

Du har rätt att begära rättelse av felaktiga personuppgifter och att återkalla lämnade samtycken.

Vid frågor om personuppgifter är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på e-post kansli@pickleballsweden.org

Logi

Campingstugor och Vandrarhem

På Borås fantastiskt fina camping har vi har bokat upp ett antal stugor (”Lejon” och ”Elefantstugor”) samt ett antal två- och fyrbäddsrum i campingens vandrarhem.

Borås camping ligger i anslutning till Borås Djurpark och 700 meters promenad från Borås Tenniscenter.

Information om och priser på de olika boendena hittar du på www.borascamping.se.

Då det är högt tryck på campingen under Kristi Himmelfärdshelgen är det först till kvarn och senast 19 mars måste vi ha era önskemål om ni önskar boende i stugor eller på vandrarhemmet till anders@pickleballsweden.org.

Hotell

Scandic Plaza

Rumspriserna på Scandic är följande

Dubbelrum, 1195:-/natt

Trebäddsrum, 1395:-/natt

Fyrbäddsrum, 1545:-/natt

Meddela önskemål med namn på boende i resp. rum till bordtennis@mariedal.se

senast 31 mars önskemål gällande boende på Scandic Plaza.

Lages Motell

Priserna på Lages kommer inom kort att läggas ut.

Grand Hotell Borås

Enkelrum: 900:-Dubbelrum: 1075:-

Trebäddsrum: 1275:-

Fyrbäddsrum: 1450:-

Bankett

Alla deltagare, ledare och familjemedlemmar kommer att bjudas in till en bankett som kommer att avhållas lördag kväll. Mer information om banketten kommer inom kort.

Mat

Enklare servering med smörgåsar, kaffe, läsk och godis finns i spelhallen.

Lunch kommer att serveras i anslutning till spelhallen samtliga speldagar. Lunch måste förbeställas och en beställningsblankett kommer att skickas ut till alla anmälda deltagare.